Bjørka – honning og konfekt

Bilde av Marie Vorum fra Bjørka.
Marie Vorum fra Bjørka – på stand under Bondens marked.

Bjørka driver med honning- og konfektproduksjon. Det er Marie og Bjørn Inge Vorum som står bak.

Marie og Bjørn Inge startet forsiktig i 2003 – med to bikuber. I dag har dette vokst til rundt 60 bikuber.

Bedriften produserer lynghonning, sommerhonning – og sommerhonning med ulike smaker, for eksempel mint.

Rene naturprodukter

Det rene naturproduktet er også en viktig ingrediens i konfekten Marie og Bjørn Inge produserer. De lager konfekt, sjokoladekuler og sjokoladeknekk (flak av sjokolade med ulike smaker), små hjerter og elg på pinne i ren sjokolade. Dessuten lager de «Varm sjokoladekos» (sjokolade for å ha i varm melk).

Bedriften ligger på Sparbu i Steinkjer kommune (nordre del av Trøndelag).

– Vi lager sommer- og lynghonning, samt sommerhonning tilsatt sjokoladebiter, peanøtter eller mintdråper, sier Marie, som forteller at de også har andre spennende sjokoladeprodukter. Bjørka legger vekt på å levere produktene sine i lekker innpakning.

I kjernen av gastronomiregionen

Sparbu i Steinkjer kommune ligger midt i Trøndelag, som i 2022 ble utnevnt til European Region of Gastronomy. Dette gjorde at Europas matinteresserte vendte blikket mot regionen. Det er første gang en norsk region har fått denne prestisjetunge utmerkelsen.

Før Trøndelag fikk utmerkelsen, er det bare to regioner i Norden som har fått utmerkelsen – Kuopio i Finland og Aarhus i Danmark.

Det har skjedd en fantastisk utvikling innenfor gastronomi og mat i Trøndelag de siste årene, og hele fylket er virkelig tatt i bruk. Dermed har regionen blitt en av de viktigste for utbredelsen av norsk lokalmat og -drikke.

Dette har Bjørka vært med på, gjennom iherdig innsats i 20 år. Og de er i godt selskap. Det er bare å se seg rundt på nettsidene til God mat lokalt Norge.

Nedenfor er et utvalg av produkter fra Bjørka

Her finner du alle Bjørka-produktene vi har i nettbutikken.

Her er en artikkel fra Bramat.no om hvorfor du skal spise honning.